(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Rizoto z mletého masa
Potřebné ingredience
30 dkg mletého masa , 1 1/2 hrnku rýže, cibule, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, paprika, hrášek sterilizovaný, nebo jiná zelenina,nastrouhaný sýr
Postup přípravy
Do kastrolu, nebo zapékací mísy dáme na rozpálený olej nakrájenou cibuli necháme trochu usmažit. Na ní dáme rozdrobenéné mleté maso , zamícháme a necháme chvilku orestovat. Osolíme, opepříme, já dávám i trochu papriky, aby to mělo barvu a bylo trochu ostřejší -dávám pálivou. Na to dám propranou rýži , může být i z varných sáčků- to dávám 3 sáčky a 2-3 lžíce sterilizovaného hrášku, nebo jakékoliv zeleniny i mražené. Na to naliji 2 a půl hrnku vody , zamíchám , přikryji poklicí a dám na půl až 3/4 hodiny zapéct do vyhřáté trouby na 175 stupňů. Tak za půl hodiny se na to podívám, zda je již voda vypařená a okusím rýži. Když je měkká je hotovo ,když ne, tak zmírním troubu a nechám přikryté dojít. Někdy na to nakrájím , (než to dám do trouby) zelenou papriku a rajče na kolečka, ale nemusí být. Dá to tomu rizotu pikatní chuť. Nakonec na talíři dám nastrouhaný sýr. Já si to ještě zakapu sojovkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé